keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Tukka taas kuosissa

Kuva lähtötilanteesta kertonee enemmän,
kun tuhat sanaa..
Vaikka muutama kuukausi sitten sanoin, että annan tukan rauhoittua enkä värjää sitä, minun oli edellisviikolla aivan pakko suunnata taas Annastiinan hiussaliin kysymään, että ehtisikö joku tehdä tälle karvakasalle jotain. Suurimmat ongelmat hiuksissani olivat niiden järkyttävä kunto sekä karmaiseva väri. Hiusten kunnosta paljon kertoi suihkun jälkeiset tukan selvittelyhetket: vaikka käytin poispestävää hoitoainetta ja hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja hiusöljyä ja ties mitä tököttejä suuria määriä, tukka oli takussa lähes tyvestä asti. Väri sen sijaan oli... sitä ei oikein osaa edes sanoin kuvata, miten hirveä se oli. Tyvestä muutama sentti oli punertavaa ja siitä alaspäin vihertävää blondia. Eli siis punavirheä oli hiusteni väri...

Annastiina ehdotti heti, josko minulle tehtäisiin Fibreplex-hoito parantamaan tukan kuntoa ja voisin siitä sitten tänne blogiini kertoilla tuntemuksiani. Olin aiemmin kuullut samantyylisestä Olaplex-hoidosta paljon hyvää, joten innostuin heti ajatuksesta.

Viikko sitten olin Ella-Viivillä asiakkaana ja olen niiiiiiiiin tyytyväinen lopputulokseen. Vielä alaa opiskelevan Ella-Viivin ammattitaidon ja Fibreplex ansiosta tukkani on taas kivanvärinen ja parempi kuntoinen: punavirheästä leijonanharjasta tuli siisti, vaalea, ylipitkä polkkatukka. Jos haluat kuulla lisää tästä ihmehoidosta, jatka lukemista. (Ainiin: Ella-Viivi kun siis on vielä opiskelija, hänen työstään saa opiskelija-alennusta. Suosittelen erittäin lämpimästi häntä!)



Fibreplex on siis Schwarzkopf Professionalin kehittämä hiuksia suojaava kaksivaiheinen kemiallinen hoitokäsittely. Kaksivaiheisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että hoitavaa ainetta laitetaan kahdessa eri työvaiheessa: ensimmäinen aine laitetaan värimassan joukkoon suojaamaan hiusrakennetta ja toinen pesupaikalla hoitoaineen sijasta hoitamaan hiuksen pintaa. Lisäksi kolmantena on naamio/tehohoitoaine kotona käytettäväksi parantamaan hiusten laatua ja suojaamaan hiuksia lämpökäsittelyn aiheuttamilta vaurioilta. Kotihoitoainetta käytetään kerran viikossa ja sen annetaan vaikuttaa vähintään 5 minuuttia - se päässä voi kuitenkin olla vaikka tunnin esimerkiksi saunassa (lämpö kun vielä tehostaa aineen vaikutusta).
Hoidon hinta määräytyy värjäyksen hinnan mukaan: se on 20% värjäyksen hintaan lisää. Kotihoitoaine maksaa 19,90€.

Mitä kaikkea Fibreplex sitten oikein saa aikaan hiuksissa...
Hiusten värjääminen, erityisesti vaalentaminenhan on hyvin rankkaa puuhaa tukalle ja ainakaan omat hiukseni eivät sitä kestä. Ehdottomasti suurimpana plussana hoidossa on siis se, että se vähentää hiusvaurioita jopa 94%. Tämän lisäksi se tekee hiuksista joustavammat ja kiiltävämmät sekä vahvistaa ja tuuheuttaa ohutta tukkaa.
Kattokaa nyt tätä lopputulosta <3
Hoidon suurena etuna on myös se, miten se mahdollistaa tukkaa vaalennettaessa suuremmat tummuusastevaihtelut yhdellä värjäyskerralla: pikimustasta ei kuitenkaan vielä vetyperoksidiblondiksi suoraan pääse, mutta kuitenkin monta astetta.

...ja miten?
Tukkaa vaalennettaessa hiusten sisäiset rikkisillat muuttuvat ja vaurioituvat. Fibreplex estää näitä vaurioita tapahtumasta. Se siis vaikuttaa hiuksessa sisällä, minkä vuoksi se on kemiallinen hoitokäsittely. 
Tehokkaimmillaan hoito on tukkaa vaalennettaessa, koska vaalennusaine on niin tujua tavaraa. Mutta on hoidosta apua myös tummennettaessa.

Vaikka sovimmekin etukäteen, että kirjoitan hoidosta tänne blogiin, olisin sen muutenkin tehnyt, koska se on ihan uskomaton! Kuten jo aluksi sanoin, mun tukka on paljon paremmassa kunnossa kuin ennen hoitoa: vieläkään se ei aivan priimaa ole, (mikä johtunee aiemmasta blondauksesta ja värjäyksestä, joka tuhosi tukan totaalisesti) mutta ainakaan tukka ei ole enää ihan takussa tyvestä asti suihkun jälkeen. Lisäksi, jos vertaa tukan nykyistä kuntoa muiden värjäyskertojen jälkeiseen kuntoon, ero on huima.
Tällä hetkellä ihmettelen, miksi kukaan enää edes värjää tukkaansa ilman tällaista hoitoa. Okei, jos hiukset on timanttisen kestävät, eivätkä vaurioidu mistään, niin ymmärrän. Mutta jos hiuslaatu on tällaista pörröistä ja helposti vaurioituvaa niin kuin minulla, en todellakaan ymmärrä.
Suosittelen hoitoa siis hyvinhyvinhyvin paljon! Mulla ei oo siitä oikeasti mitään pahaa sanottavaa.



© Schwarzkopf Professional
Jos selitykseni tuntuivat epäselviltä, puuttellisilta tai epäuskottavilta, asiasta lisätietoa löytyy täältä.


Älkää kiduttako tukkaanne enää pelkällä värjäyksellä, vaan hellikää niitä värjäyksen yhteydessä Fibreplexillä.




Tässä kaikki tällä erää.
Älkää antako pimenevän marraskuun masentaa, koska jo ensi kuussa päivät alkaa taas pidentyä!
Ainiin: Kuulin radiosta, että käynnissä on miesten viikko, 
joten hyvää miesten viikkoa kaikille miehille! <3
- Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti